ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Στείλε μας την ερώτησή σου και σύντομα θα έχεις την απάντησή μας!

Ποια είναι τα νέα στοιχεία της Οφθαλμολογίας, που οδήγησαν στα Οφθαλμοκαλλυντικά;

Εδώ και χρόνια γίνεται λόγος, στο χώρο της Οφθαλμολογίας, για το θέμα της γήρανσης των ματιών. Έτσι, στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, εκπονήθηκε μια σειρά από ειδικές κλινικές μελέτες, προσανατολισμένες στο θέμα της Οφθαλμογήρανσης. Το σύνολο αυτών των ερευνών επιβεβαιώνουν, στα αποτελέσματά τους, τη θεωρία της Οφθαλμογήρανσης. Οι μελέτες, που εξακολουθούν να πραγματοποιούνται – με μία ακόμη να βρίσκεται σε εξέλιξη από το Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο – συγκλίνουν ως προς το δεδομένο της γήρανσης των ματιών, σημειώνοντας, παράλληλα, την ταχύτητα, με την οποία αυτή επέρχεται σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια (συσχέτιση με τις περιβαλλοντικές συνθήκες και το σημερινό τρόπο ζωής). Στη συνέχεια αυτών των κλινικών αποτελεσμάτων, γεννήθηκε η ιδέα των οφθαλμοκαλλυντικών, πιο εξειδικευμένων, δηλαδή, προϊόντων ματιών, με δράση ενάντια στην οφθαλμογήρανση. Αποτελούν, έτσι, έναν ισχυρό σύμμαχο στην ανάγκη προστασίας των ματιών, αλλά και στην ανάγκη διαφύλαξης της υγείας και της νεανικότητάς τους.

Δεν καλύπτονται αυτές οι ανάγκες από τα κολλύρια;

Τα γνωστά μας κολλύρια αποτελούν είδος φαρμάκων. Τόσο η σύστασή τους όσο και η χρήση τους είναι φαρμακευτικές, το οποίο σημαίνει πως τα κολλύρια αποτελούν επιλογή φαρμακευτικής αγωγής για τη θεραπεία κάποιας οφθαλμικής πάθησης. Πρόκειται για κάτι τελείως διαφορετικό, μιας και τα κολλύρια ακολουθούν μετά από μία οφθαλμική διάγνωση ως μέσο ίασης. Τα οφθαλμοκαλλυντικά από την άλλη, έρχονται να καλύψουν σε επίπεδο προληπτικό και σε επίπεδο αισθητικής, αφού ενισχύουν τις φυσικές λειτουργίες των ματιών. Τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχουν, εμποδίζουν τη δημιουργία οφθαλμικών ενοχλήσεων και αισθητικών αλλοιώσεων, καθυστερώντας τη γήρανση. Άλλωστε, τα νέα δεδομένα, όπως τονίζουν και οι ειδικοί, δεν προσανατολίζουν σε θεραπευτικές παρεμβάσεις, αλλά σε καθημερινές πρακτικές περιποίησης των ματιών, προκειμένου να προλαμβάνονται τα ζητήματα παθήσεων και γήρανσης. Έτσι, η πορεία της φροντίδας των ματιών παίρνει σιγά σιγά το χαρακτήρα της ενισχυτικής περιποίησης, αφήνοντας πιο πίσω την καθαρά φαρμακευτική αντιμετώπιση.

Τι είναι τα Δάκρυα Ομορφιάς;

Είναι το πιο σύγχρονο καλλυντικό των ματιών - οφθαλμικό διάλυμα, σε μορφή σταγόνων. Το καλλυντικό αυτό αποτελεί μία φόρμουλα νεότητας των ματιών, χάρη στον ωφέλιμο γι’ αυτά συνδυασμό ενυδατικών και αντιοξειδωτικών συστατικών που περιέχει. Γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ, το πολύτιμο μίγμα / οφθαλμικό διάλυμα Υαλουρονικού Οξέως σε μονοδόσεις -  χωρίς συντηρητικά, ανήκει στη νέα επαναστατική κατηγορία των οφθαλμο-καλλυντικών (Ophthalmo-Cosmetics). Το προϊόν κατασκευάζεται, ακολουθώντας τα πιο αυστηρά φαρμακευτικά κριτήρια, περιέχει μια σειρά από ωφέλιμα συστατικά και είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Τα Δάκρυα Ομορφιάς KITEN BEAUTY ενυδατώνουν, προστατεύουν και προσφέρουν λάμψη στα μάτια. Το ενυδατικά και ενισχυτικά τους συστατικά, αναζωογονούν τα μάτια, χαρίζοντας ένα νεανικό και υγιές βλέμμα.

Είναι ασφαλή;

Τα Δάκρυα Ομορφιάς (Beauty Tears) είναι το πρώτο φαρμακευτικό προϊόν για καλλυντική χρήση με γνωστοποίηση στον ΕΟΦ και ελεγμένο κάτω από τα πιο αυστηρά standards. Για αυτό και παρασκευάζεται από φαρμακευτική εταιρεία και όχι από εταιρεία καλλυντικών.

Έχουν κάποια παρενέργεια;

Το υαλουρονικό οξύ, το οποίο είναι και το βασικό συστατικό των Δακρύων Ομορφιάς, βρίσκεται φυσιολογικά στο ανθρώπινο σώμα και για αυτό το λόγο είναι πολύ δύσκολο να προκαλέσει αλλεργία.

Δάκρυα Ομορφιάς, άλλο ένα συνηθισμένο κολλύριο για τα μάτια;

Τα Δάκρυα Ομορφιάς (Ophthalmo-Cosmetics) είναι ξεχωριστά, λόγω των αντιοξειδωτικών στοιχείων που περιέχουν, μεταξύ των οποίων είναι και το υαλουρονικό οξύ, που ως γνωστό είναι το καλύτερο ενυδατικό συστατικό που υπάρχει. Δεν συγκρίνονται με τίποτα από ό,τι υπήρχε ως τώρα (π.χ. φυσιολογικό ορό, τεχνητά δάκρυα, κολλύρια κ.τ.λ.), γιατί ανήκουν σε μία νέας γενιάς κατηγορία προϊόντων, τα Οφθαλμοκαλλυντικά. Αυτά, κι επομένως και τα Δάκρυα Ομορφιάς, έχουν δημιουργηθεί για να φροντίζουν τα μάτια καθημερινά και να τα προστατεύουν, ακόμη και προληπτικά, και όχι για θεραπεύουν κάποια πάθηση, όπως τα κοινά κολλύρια. Έτσι, μία βασική διαφορά τους είναι πως δεν αφορούν φαρμακευτική αγωγή, όπως τα κολλύρια – αν  και παρασκευάζονται υπό φαρμακευτικού τύπου επίβλεψη (για λόγους ασφαλείας) – αλλά προϊόντα περιποίησης και κατ’ επέκταση προληπτικής φροντίδας. Τα Δάκρυα Ομορφιάς είναι μια καινούρια κατηγορία προϊόντων, που δημιουργήθηκε για την ανάγκη της σύγχρονης γυναίκας να φροντίζει και να περιποιείται τα μάτια της, αλλά και όλων των ανθρώπων που επιθυμούν να συμβάλλουν στη διασφάλιση της οφθαλμικής τους υγείας.

Χρησιμοποιώ φυσιολογικό ορό. Να αλλάξω, έχει διαφορά;

Ο φυσιολογικός ορός είναι αποσταγμένο νερό, που χρησιμεύει στο να ξεπλένει τα μάτια. Η χρησιμότητα των Δακρύων Ομορφιάς είναι πιο διευρυμένη, καθώς αυτά ενυδατώνουν τα μάτια και φωτίζουν το βλέμμα, παρέχοντας, συγχρόνως, μια αντιοξειδωτική ασπίδα προστασίας.

Pages